Tisdag!!!!!!!!!!!

image11Pratade nyss med Eve...det var en trevlig upplevelse..har inte pratat med henne på väldigt länge hade glömt bort hur lika vi tänker . Tänk om alla kunde tänka precis som jag det skulle vara så himla bra..då skulle alla verkligen förstå varandra varje dag och inga mer missförstånd skulle mer finnas i denna värld.

Har polerat min bil idad blev rättså nöjd men hann inte med hela för det kom regnskurar stup i kvarten..onda sommar!!! Har hört att det skall bli lite finare väder nu i augusti och det är ju kul nu när jobb och allt kör igång igen...grrrrr men men vädret är en världslig sak jag kan väl ha kul ändå...jag vill bara ligga och läsa och vara ifred ..är lite negativt lagd just nu men det kanske kan ändra sig om allt blir som jag vill.


DET FINNS DOM SOM GJORT DIG ILLA,

DET FINNS DOM SOM INGET VET


DET FINNS DOM SOM GJORT EN GREJ AV ATT SKRIKA UT DIN HEMLIGHET

DET FINNS DOM SOM STAL DIN STYRKA

DET FINNS DOM SOM STAL DITT MOD

DET FINNS DOM SOM INGENTING FÖRSTOD

DIG SOM INGEN KÄNNER


DIG SOM INGEN SER

DU SOM SAKNAR VÄNNER
OCH KNAPPT VILL ANDAS MER
HÖR PÅ MIG MIN KÄRA


HUR SKALL JAG FÅ DIG ATT FÖRSTÅ
DU MÅSTE RESA DIG UPP OCH GÅ!!!!
mEN DET FINNS TID FÖR NYA VÄRLDAR
MYCKET STÖRRE ÄN DEN HÄR
NYA SKAPELSER OCH TIDER
NÅD FÖR ALLT SOM BLI OCH ÄR


OCH ALLA DESSA LÖGNER BETYDER INGENTING
TRO MIG NÄR JAG SÄGER


SKAMMEN VAR ALDRIG DIN!!!!AV JONAS GARDELL


bild

Joelles Bröllop!!!!!!

Anna <3 Mikaela= Sant

image8Idag är det söndag och det är växlande molninghet och skurar som den här sommaren mestadels bestått av.  Pratade precis med Mikaela . Blir så himla glad varje gång. Allt känns så lätt och självklart när man får prata med Mikaela. Hon är en av mina bästa världsproblems lösare minsann och det är tur det. Hennes Olivia har hunnit bli sex månader och jag längtar efter att få träffa dem snart. Vi funderade på att ta en tur til djurparken eller något annat trevligt. 


Nu måste jag sätta igång att plugga egentligen. Fan det tar emot !!!! Vill inte!!  Orkar inte!! Vill bara göra sådant som jag vill göra :(       Fast jag vill ju plugga! Jjag vill tycka att det är intressant!!!  Jag vill hungra efter kunskap och känna hur otroligt spännande och bra det är att lära sig nya viktiga saker som står i dyra viktiga läroböcker. Jag vill ta till mig och kunna använda mina kunskaper och känna mig säker och glad och intelligent.. äh det är nog bäst jag sätter igårn

Mikis tack att du finns


Det finns en blomma vit som snö
Den blomman kan ej vissna eller dö
Den blomman känner du nog igen
för trogen vänskap heter den

hmmm

har så mycket jag vill säga men jag orkar bara inte...

är hungrig. Mår lite illa... Har städat. Vill  äta..

Återkommer senare...

poesi och LIIIIIVVV

image12


Jag har lite ont i magen idag men allt känns ändå rätt okej. Snart börjar det vanliga livet köra igång igen . Har redan anmält mig till en tenta och nu jäklar ska jag plugga hårt hoppas jag. Har kommit på att jag får lixom hoppas när det gäller saker som jag ska få gjort. jag vet aldrig säkert hur jag kommer att uppföra mig och om jag har tillräckligt med självdiciplin men som sagt jag kan ju alltid hoppas. Det känns som om jag har två vlijor. En som verkligen vill något och en som när man väl ska göra det kanske inte alls vill längre och det kan vara lite jobbigt. Ska fundera ut och se om det funkar att ha långa snack med mig själv om saker. Att verkligen peppa mig och tala ut om saken ..det kanske funkar.

Fick höra av någon att hennes kompis alltid brukade säga till sig själv till exempel om hon skulle diska så sa hon såhär att idag skall jag vara riktigt schysst och diska åt Britta...hon heter alltså Britta säger vi... Idag skall jag vara jätteschysst och diska åt Britta och städa undan i köket åt henne för då blir hon ju så glad och så gjorde jag det och så blev jag ju så glad!!!

Jag tror det är det de handlar om lite. Att vara snäll mot sig själv och ta sig själv på allvar..man mår helt enkelt bättre när man gör saker som måste göras . Och oftast är det ju för sig själv man gör dom och lite för andra med forståss ;D Har iallafall börjat tycka om ett ord som jag inte tänkt på så mycket innan. Men vaknade upp endag och kände hur bra det kändes att säga ordet och hur vackert dess innebörd var ordet är PLANERA visst är det ett bra ord PLANERA PLANERA PLANERA tror att det ordet är en av nycklarna till min lycka. PLANERA och PLANERING.

Så alltså Dagen ord: att PLANERA vill PLANERA skall PLANERA bra PLANERING!!!

av mina jag och mig själv

En dikt av Jonas Gardell

Ta mig

Ta mig
Gör vad ni vill med mig
Slå mig
Älska ihjäl mig, gör det
Min enda önskan är att
ni ska vilja ha mig
så ta mig
Er helt och hållen
Befall mig
Jag vill tappa kontrollen
Äg mig
Dyrka mig, älska mig, åtrå mig, döda mig
Ta mig
Vad väntar ni på
Berör mig
Få mig att gråta
Se mig
som ingen har sett mig förr

Kom till mig och jag skänker er tröst
och jag lyssnar så bra
Stanna kvar en kort sekund
Låt mig tro en liten stund
att det har betydelse
att jag finns till

Kom, kom och ta mig
NU


Vind och rakt hår

Idag blåser det ute och det tycker jag om. Det är inte några kalla vindar utan riktigt ljumna och sköna att vara i. Jag tog med Patrik ut på en promenad nyss han blev alldeles slut bara av att gå en liten bit , han kände sig yr och vinglig sa han men jag tror att det var bra att han kom ut lite grann och fick sol i ansiktet och frisk luft i lungorna. Jag tyckte det var härligt iallafall. Har inte gjort något speciellt idag plattat mitt hår det tog lång tid för jag var väldigt grundlig den här gången. Känns som om sommaren snart är slut och det tycker jag inte riktigt om behöver mer tid känns det som fast det är nog alldeles lagom egentligen. Tycker bara att det är så jäkla skönt att vara ledig ! TRIVS verkligen med ledighet men det känns ändå bra att tänka på att man har saker man måste göra också.
Avslutar  bloggen med denna sångtext

image7


Det tar tid, att lära sig le
att lära sig se, vad man verkligen har
Och det tar tid, att öppna sin själ
när nån vill dig väl, att våga stå kvar

Och det tar tid, att släppa inpå
att våga va två, i allt livet ger
Och det tar tid, men när det väl sker
när man åter kan le, och man kärleken ser

Ingen rädsla finns kvar, alla frågor får svar
när din värme är här, och din trygghet jag har
Du fanns här till slut, inget blir som förut
livet börjar igen, som en blomma slår ut

Det tar tid, att fortsätta gå
genom tvivlens ridå, bortom misstagens värld
Och det tar tid, men när man når fram,
när hav möter land, och det gråa får färg

Ingen rädsla finns kvar, alla frågor får svar
när din värme är här, och din trygghet jag har
Du fanns här till slut, inget blir som förut
livet börjar igen, som en blomma slår ut

Det ska aldrig mer ske, att jag glömmer att ge,
att jag vänder mig om, och vägrar att se
Hur du finns här för mig, full av lust utan krav
naken står jag vid dig, tillsammans ger vi oss av

Ingen rädsla finns kvar, alla frågor får svar
när din värme är här, och din trygghet jag har
Du fanns här till slut, inget blir som förut
livet börjar igen, som en blomma slår ut

Som en blomma slår ut

Glad och bättre

image6Patrik ligger under täcket och blundar Han är mycket bättre idag och det känns väldigt skönt. Igår var hans ögon alldeles matta och han var varm som en kamin men nu ligger han bara där under täcket och njuter av att vara bättre det vet jag för snart ska vi äta knäckebröd och sill  och det skall bli jättemumisgt.
Idag mår jag bra och det känns väldigt skönt.  Känner mig lätt och lycklig...tycker om att känna mig lycklig. Kom ihåg när jag var liten och ialafall ganska fri då kände jag mig ofta så lycklig. Livet kändes så lätt och roligt och allt var spännande och nytt och jag tyckte om de flesta människor runt omkring. Jag minns att jag vaknade på morgonen och tyckte att det luktade så gott från det öppna fönstret i sovrummet , det luktade det gott från köket och jag kunde knappt bärja mig från att rusa upp och ut i det härliga livet och uppleva nya underbara dagar. Visst var jag arg ibland ledsen och trött vissa dagar men aldrig så att det satt kvar. Det onda gick oftast över så fort och sne var jag påväg mot något nytt spännande.
Jag kan ofta sakna att känna den där långvariga lyckan i livet idag. Det känns ofta mer som små snuttar av den forna känslan, det kommer sådär i små vågor beroende på olika händelser jag vill att det ska strömma innifrån och inte alltid bero på yttre saker som att man gör något extra roligt eller köper något man tyckt om. Jag vill att min lycka ska komma från mig själv , At tjag känner mig trygg där jag är att jag trivs med mig själv och att jag vet vad jag vill här i livet ....har i absolut inte tappat hoppet om att jag en dag ska vara lätt och lyckligt och riktigt fri en lång period av mitt liv igen men det kommer kanske att ta lite tid. Är glad för denna dag iallafall när jag känner mig glad för att mitt inre bubblar och ler.

Regn och sjukdom

image1image2Hej allihopa detta är min nya bloggplats. Tycker det är så kul att ha små egna ställen här ute cyperrymden där man får skirva prcis vad man vill och vad man känner och vad man tycker att folk borde läsa om en själv  hehe intessant intressant

Har precis läst ut en bok som handlar om en mamma som lider av ett ovanlig psykisk sjukdom som leder till svår barnmisshandel i många fall. Münchhausen by proxy MBP betyder att oftast en förälder uppfinner olika sjukdomar hos barnet som de egentligen inte har. Föräldern i detta fall modern njuter av att uppfinna olika symtom hos barnet och sedan få uppmärksamhet från läkare och sjuksköterskor. Flickan i boken lider svårt i många år och man blir så upprörd av att läsa alla hemskheter som mamman utsätter henne för helt otroligt. Funderat mycket på boken och kom på att jag faktiskt kände igen dethär litegrann från längesen visst är det ovanligt ochj det låter verkligen helknäppt men ibland kan gränsen verkligen vara tunn från att vara orolig för sitt barns hälsa till att känna sig lite speciell för att man oroar sig och verkar ansvarstagande när man tycker sig se olika symtom på sitt barn. Det jag menar är att när man läser och hör om olika konstiga beteenden låter de helt otroligt att en människa kan betee sig på det sättet men när man sen tittar närmare så kanske det inte är så konstigt som man först trodde och kanske man lättare en vad man trodde kan glida in i galenskap om man aldrig haft en trygg punkt eller riktigt fotfäste på denna jord.


Idag är det regningt och blåsigt ute och Patrik har mått jättedåligt sen  i lördags. Tur att han har en så kompetent sjuksköterska eller ialllafall snart ssk som tar hand om honom.. Har läst  för honom ur alla mina läroböcker om symtom och orsak och åtgärder och jag tycker att jag har rätt bra koll på läget iallafall. Försöker få i honom en massa vätska och bry mig om en massa aå det skall kännas bättre.
Förra veckan var vi i blekinge en vecka och det var väldigt trevligt och mysigt- Fint väder varje dag och trevligt besök i slutet av veckan. Frida den lilla bus ungen kom med också det var roligt.
Nu ska jag snart gå och se hur Patrik mår sen skall jag nog hänga lite tvätt.

Dagens ord: Man skall inte dömma men man måste skydda

Anna Glora!!!

image3Läs och lär!!!!!!    ;)


RSS 2.0