SÖNDAG

Vilken mysig helg  .<3  Morgon skall jag skolka på morgonen hehe men av en viktig orsak minsann som ni kanske får reda på sen :) ... Har egentligen inte så mycket att skriva idag...   Jo kanske lite boktips och TV program tips :)
Flyga Drake  av Khaled Hosseini- En omskakande bok om två vänner i krigets Afganistan! Amir är son till en rik framstående man  i Afganistan och Hassans far är slav till denne man . Amir och Hassan lever i två helt olika världar men  är ändå dom bästa vänner och oskiljaktiga! Några riktigt otäcka händelser sätter deras vänskap på prov och deras liv kommer föralltid att förändras.


TUSEN STRÅLANDE SOLAR av   Khaled Hosseini - fantastisk bok om Laila och Maryam som är fruar till samme man i krigets afganistan .. En omskakande tragisk men mycket vacker berättelse om evig vänskap, krig, kärlek  och otroligt mod !LÄS


RÄvungen- intressant och spännande verklighets berättelse av Torey Hayden som är en special pedagog som jobbar med barn med psykiska problem. I rävungen tar sig Torey an 7åriga Sheila som kommit till klassen efter att ha bundit fast en treårig pojke tänt eld på honom.Andras Ungar - Underbar verklighets skildring om en av Torey Haydens special klasser . Lori 7 år har blivit så svårt misshandad av sin far att hon varken kan lära sig läsa eller skriva. Bo är autisktisk. Claudia är 12 år och gravid och Tomaso är en aggressiv 10åring som varken har mama och pappa och flyttar runt bland olika fosterhem. Dessa barn blir en alldeles egen klass coh tillsammans med Torey börjar det bygga upp  tillit  till andra människor och återigen känna hopp och gädje i sin vardag.


Allt för min syster - En bok om 13 åriga Anna som stämmer sina föräldrar för rätten om sin egen kropp. . Anna föddes som levande donator till sin storasyster Kate som har diagnosen Leukemi. För att Kate skall överleva behöver hon Annas ena njure men detta vill Anna inte gå med på . Därför anlitar hon en egen advokat som skall föra målet mot föräldrarna som kräver att hon donerar sin ena njure.


Tv program 

Det halvt dolda !  helt otroligt bra svensk miniserie i 4 delar !  
En berättelse om dom som fick leva och en berättelse om dom som inte fick leva .

Går att se på SVTs hemsida fram till den 22 feb
. Sök på det halvt dolda på svts hemsida och se alla avsnitt ! Gripande underbart tragiskt och så sant!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0